Penshurst Arms

Penshurst-Road_05.jpg
 
 

Two unique contemporary town houses and the refurbishment of an unused former public house into four duplex flats, roof terrace and single large lateral flat. 

The two unique interrelated houses were designed together as exercises in section in order to explore maximising both the openness of the interior spaces and openings in the building envelope, whilst retaining a sense of enclosure, privacy and sheltered amenity on a sensitive and heavily overlooked site. Considerations over the practicality of construction and carefully chosen material types, through the use of CLT and waterproof concrete retaining walls ensured efficiency and a high quality build within a tight excavated site in close proximity of other buildings and protected trees. Gold/brass cladding, green roofs and the refurbished original Victorian architecture sought to convey a respectful yet ambitious design intent behind the development.

 
 
 Ground floor

Ground floor

Penshurst Road_08.jpg
 
Penshurst Road_07.jpg
Penshurst Road_09.jpg
Penshurst Road_10.jpg
Section 01.jpg
Penshurst-Road_02_TN.jpg
Penshurst Road_03.jpg
external existing3.jpg