Looking Glass House

Rainbird house_10.jpg
 
 

Rainbird House is a substantial re-working of a four-storey Victorian terraced house including basement, loft, side and rear extensions, the restructuring of rooms and services and detailed interior design (materials, finishes, fixtures and fittings).

The project was to create a new home as a distinctive design led project that would suit the needs of a well-travelled family, with fourth_space commissioned to work across all work stages with the client from concept design to occupation. The project involved excavation and underpinning to increase the existing basement ceiling height to make it habitable, a new front bay, a lowered kitchen area, and ensured that the building fabric was properly sealed against damp and had improved structural stability. The rear extension was a single storey ā€˜Lā€™ shaped extension in brick and glass that wrapped around the existing Victorian extension and was designed to increase light levels within the property and open up the connection to the garden.

Watch project video here

 
 
looking glass house_R.jpg
 
Rainbird-house_11.jpg
Rainbird-house_05.jpg
Rainbird house_06.jpg
Rainbird house_07.jpg
Rainbird house_09.jpg
Rainbird-house_12.jpg
Rainbird house_08.jpg
Rainbird-house_04.jpg